Blog

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vloer?

De vloer is de basis van je interieur, of je nu een nieuwe woning krijgt, de vloer moet vervangen of er een verbouwing gepland staat. Het is belangrijk dat de vloer goed past bij de rest van het interieur. Er is ontzettend veel keuze in vloeren en daarom helpen we je graag een beetje op weg. Op deze dingen moet je letten als je een vloer aanschaft:

Egaliseren of niet?
Door de ondervloer te egaliseren, kun je langer van de vloer genieten. Het voorkomt onnodige beschadigingen aan de vloer, de vloer maakt minder geluid als je eroverheen loopt en het kan strakker gelegd worden. Het is niet altijd nodig, maar het draagt wel bij aan het woonplezier. Kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

In welke ruimte komt de vloer?
Elke ruimte in huis wordt anders gebruikt. Zo is de badkamer vaak een vochtige plek in huis, wil je graag stilte in de slaapkamer en wil je in de keuken gemakkelijk vlekken kunnen verwijderen van de vloer. Elke soort vloer heeft andere eigenschappen. Tapijt is zeer geschikt om karakter te geven aan een woonruimte. Met PVC of tapijt demp je geluid in de slaapkamer. Vinyl en PVC zijn handig voor in de keuken, omdat ze makkelijk te reinigen zijn. En linoleum is een slijtvaste vloer die erg lang meegaat. Daardoor is de vloer zeer geschikt voor veelgebruikte woonruimtes zoals de woonkamer. Het is belangrijk dat de eigenschappen van de vloer aansluiten bij de woonwensen.

Vloerverwarming
Komt er vloerverwarming in de woonruimte? Zorg er dan voor dat de vloer hiervoor geschikt is! Doe je dat niet, dan kan het zijn dat de vloer gaat kromtrekken en dat wil je voorkomen. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je hierover twijfelt.

Zelf leggen of laten leggen?
Bij ons kan het allebei! Click PVC is bijvoorbeeld erg eenvoudig te leggen. Met een lijmloos kliksysteem wordt dat alleen nog maar makkelijker. Het voordeel van deze vloer is dat je het laminaat gemakkelijk meeneemt naar een andere woning. Besluit je om zelf de vloer te gaan leggen? Dan voorzien we je graag van tips. Met een specialist weet je zeker dat de vloer goed komt te liggen. We geven advies over de ondervloer en nemen het legwerk voor je uit handen.

Afwerking
Houd bij de aanschaf van de vloer ook rekening met de afwerking. Welke plinten komen er op de muur? Moet je rekening houden met een entreemat bij een voor-, achter- of keukendeur? Daarnaast is het ook handig om vooraf te bedenken of er vloerkleden in de ruimte komen. Je kan de vloerkleden dan afstemmen op de vloer of andersom. Zo’n vloerkleed kan namelijk soms net even de puntjes op de i zetten en de ruimte compleet maken.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.